8 Ocak 2013 Salı

Tanıtıcılar

Tanıtıcılar:(The Indefinite Article,Definite Article,)
A,An (Indefinite Article)


A,an. A bir sessiz harf veya sessiz gibi okunan harflerle kullanılır.An sesli harflerle kullanılır.Tanıtıcı ne demek? İsmin durumu hakkında ön bilgi veren etiket.Özel mi? Cins mi? Sayılabilir mi? Türkçe karşılığı? Böyle bir uygulama olmadığı için anlatmak gerekir.Bir-her hangi bir diye söyleyebiliriz. A man.Her hangi bir adam.Cins isim. Bir grubun her hangi bir üyesinin tanıtımı. He is a teacher. O (bir) öğretmendir. Bazı sayı ifadelerinde kullanılır. A cuple. Bir çift. A dozen bir düzine. A hundered. Çoğullar da kullanılmaz. Sayılmıyanlardan önce kullanılmaz. Some, any, a little, a lot of kullanılır.

Bazı isimler sayılmaz ve tekildir. Advice, luggage, news... yerine some veya any kullanılır veya ölçü kullanılır. A piece of , a kilo of, a bottle of. Soyut isimler den önce kullanılmaz.Başında sıfat olmazsa yemek (öğün) adlarından önce kullanılmaz.Have breakfast. A good dinner.

The (Definite Article)
Tekil ve çoğul aynıdır. Kendi özellikleri ile ayırt edilebilen isimler için kullanılır. A table,a bag,a car.Bunlar kendi türlerinin birer temsilcisidir. O gruba ait olması yeterlidir. Cinsi, yapılışı, yapıldığı madde, marka, vs önemli değil. Dört ayağı, üstüne eşya konması masa özelliğidir. Hepsi masadır. A table. Her hangi bir masa. The table . Artık iş değişti. Binlerce yok. Bir tane var. Rengi belli,yapılışı belli,durduğu yer belli.

Tek bir masa. Tek bir araba. The red car. The apple is on the table. Tek kabul edilen isimlerden önce kullanılır. The moon. The sea. Belli bir yeri gösteren isimlerde kullanılır. The Bay of Izmir. Ev, yurt, market, kilise, okul, hastane gibi yer adlarının önünde kullanılmaz.

Benim önerim iyi bir gramer kitabı edinmeniz. Daha fazla özelliklerini oradan bulabilrsiniz. İnternette sadece bir yol açmak için uğraşıyoruz. Motive etmek, bazı konulara dikkat çekmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder